Ramp up your results!

Hej på er! 
 
Just nu så sitter jag och käkar nudlar och funderade på vad jag skulle skriva om, när det slog mig! Jag tänkte att jag skulle förklara lite lätt om olika träningstekniker! Fan vad rolig jag är ikväll!
 
Olika styrkestartegier...för att bygga muskler naturligtvis! 
 
Vi är sjukt medvetna om att vi måste stryketräna för att hålla oss starka, hälsosamma och jada jada. Men hur ska man köra? Dropset? Pyramid? Superset? Det finns en hel del olika att välja på, så jag ska försöka bena ut vad de olika betyder!
 
Teknik nr1. Dropset
Dropset används mestadels när man vill schocka musklerna för att bygga muskelmassa.  
 
Så hur funkar det? 
Precis som det låter! Börja med att köra 10-15 reps eller tills du inte orkar mer, efter det går du direkt till en lättare vikt ( ca 25%) lättare och repetera övningen. Sedan kör du en tredje gång utan att vila emellan. 
 
Det man kan tänka på är att när man arbetar med dropset så är det bäst att köra basövningar och att hålla sig till "lättare" kroppsdelar (muskler). Man kan köra typ biceps curls och shoulder press . 
 
Ex
1 set 15 reps 15 kg
2 set 12 reps 12 kg
3 set 10 reps 10 kg
 
Teknik nr 2. Pyramid
Används för att bygga lena muskler. Pyramid träning tvingar dina muskler till att anpassa sig till olika vikter under varje set. 
 
Hur funkar det?
Börja med en lättare vikt och så gör man många repititioner. Vila mellan 45 sek och 1 min och på nästa set så höjer du vikterna lite samtidigt som du minskar på antal reps. 
 
Tänk på att du bör gå för 3-4 set av varje övning och så höjer du din vikt med ca 10% per gång. 
 
Ex om du kör barbell squats
1 set 20 reps 55 kg
2 set 15 reps 70 kg
3 set 10 reps 80 kg
4 set 6-8 reps 90 kg 
 
Teknikn nr 3. Superset (min favorit)
Bästa tekniknek if you want to get your shit done in shortest amount of time! 
 
Ett superste är när man parar ihop två olika övningar som du kör varierande på med så kort vila som möjligt mellan. 
 
Tänk på att det finns två olika typer av superset Aonist superset som betyder att man över samma muskelgrupper ex lat pulls varierande med cable rows (båda övar era lats). Detta är skitbra ifall du verkligen vill gå in på en specifik muskel. 
 
Antagoniskt superster är när du övar motsatta musklegrupper ex leg extensions för era quads (framsida lår) tillsamans med leg curls för hamstrings. Detta funkar bäst när ni försöker maximera er tid inne på gymmet. 
 
Ex på agonist 
Tricpe rope extension med close grip pushup. 1 set (pusup) så kör du 15 resp och när du sedan är klar med dem går du över till tricep och kan köra lite tyngre vilket betyder att du bara kör 12 resp. 
 
Ex på antagoniskt 
Weighted lunges med barbell shoulder press. 1 setet kör man 15 reps, under andra setet kör man 12 då man ska höja sig i vikt. 
 
Detta var allt för mig tack och hej! Hoppas ni lärt er något nytt
 
 
 


Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: