Tips no.2

Ett tips såhär på tisdagsnatten, ha en träningskompis! 
 
Själva makten, känslan och peppen det ger en att ha en träningskompis är fantastisk! Jag har en väldigt nära vän till mig som träningskompis, han är fyra år yngre, har brunt hår och en jävla massa muskler och kan nog vara en av mina bästa vänner, min lillebror. 
 
För en sisodär 3-4 år sedan skulle jag aldrig kunna se mig och min lillebror där vi är idag. Vi vet allt om varandra, vi delar allt, vi hatar samma saker (oftast) vi kan dela hemligheter och massa annat. Simon blev även min true match i träningsmanin. Min lillebror var för några år sedan inte alls så vältränad som han är idag. Han var väldigt rund och otränad. Men han började att tävlingssimma, kilorna rasade av men det gjorde även motivationen till att fortsätta simma. Så när Simon slutade började han intressera sig mer av min träning, vikter, cardio och förändring. 
 
Jag har själv alltid försökt att vara påläst och kunna det mesta om träning, vad som är inne, vad är ute, vad ska man äta, LCHF, stenålder, Atkins you name it, jag visste allt. Så kommer det en bror på typ 15 år som med vill kunna allt. Jag introducerade honom för alla min galna träningspass, och du måste erkänna Simon, du älskade det. Men det viktigaste var att jag älskade det! Jag insåg powern av att ha en träningskompis, hur peppad man blev, man slackade aldrig, när motivationen var sämst så fanns någon där och drog upp en och jag brukar säga att har dina endrofiner inte skjutit i höjden efter 15 minuter så kan du lika gärna skita i att träna, och det är okej. 
Vi körde olika pass varje dag, ena dagen TurboFire, Turbojam, bodycombat, bodyattack mm. Allt för att peppa och för att kroppen inte ska vänja sig vid samma rörelse. Detta tror jag har skapat de positiva människor vi är idag. Det hade varit hur trevligt som helt att kunna hjälpa människor nå olika mål i livet, kanske ska bli livs coach? Haaa nee. 
 
Nu har ni ännu fått lite tips på vad jag anser är nödvändigt i träningsvärlden. En träningskompis!
 
Jag med min bror inför ett bodycombat pass
 
 
 Brazil Butt Lift

Är också en av min 10290390 favoriter. Men denna ser man fan resultat på efter bara 2 veckor, hello boootaay. Idag körde jag Rio extreme, som är 50 minuter med blandad cardio och styrka. Precis vad jag behövd, mina armar har sackat ihop totalt. Vafan hände här liksom? 
 
Märkte även att många uppskattade mitt senaste blogginlägg, ska jag skriva om mer sådant? Ska jag skriva om mat? Näring och andra sådana roligheter? Let me know. 
 
Ska snart gå och lägga mig tror jag, vaknade dock väääldigt sent idag, runt lunch typ. Men imorgon ska jag jobba så nu ska vi få lite bättre rutin på sovandet. Tjo
 
 Att mäta framgång med träning,

Som de flesta vet är jag en galen träningskvinna, som aktivt tränar minst 60 minuter 6-7 dagar i veckan. Det som jag nu satt och funderade över när jag käkade lite lunch och läste runt på dylika bloggar är hur dålig syn folk har på hur det ska mäta sin framgång. 
 
Jag skulle vilja säga att 90% mäter sin framgång genom att kolla på vågen (Jag gjorde det med) tills man faktiskt får den smällen i huvudet som säger "Vafan gör du?" vågen är bara ett nummer, ett nummer som enbart du bör veta. 
 
Jag skulle vilja påstå att folk är beroende av vågen då det inte har en insyn i att muskler väger mer än fett (VA?!, roni). Om du själv vet att du har ätit hälsosamt och tränat mer än vanligt, men gått upp 5 hg ska du då låta  detta förståra hela din dag samt radera allt det hårda arbete/engagemang du lagt ner? All den ilskan för 5 hg? 
 
När jag läser bloggar om tjejer som precis ska börja träna eller leva mer hälsosamt, så är det ganska tufft för dem. Många tjejer är så jävla fixerade vid något ideal nummer som de hoppas kunna uppnå, och när man är så sjukt fixead vi nummer, så glömmer man snabbt bort att känna sig stolt över sig själv, stolt över att man gått upp tidigare 4 dagar i veckan för att hinna träna, stolt över att man har sagt nej till en extra omgång bröd, stolt över att man dragit ner på vin, cigg, godis etc. All denna stolthet försvinner för man är bara fixerad över vad nummret på vågen kommer att säga idag, imorgon, nästadag osv. 
 
Men jag menar även såhär, mina fina damer. Jag själv älskar att ha denna lena slanka siluett, jag var också glad över att jag gick ner en 2-3 oönskade kilon, men att ställa sig på vågen varje morgon och kväll, är inte normalt och det är något man MÅSTE sluta med. 
 
Vägning ska vara ett av många alternativ till att mäta dina framsteg, som nämnt ovan beroende på vart du är i din fas med träningen, är det inte alls ovanligt att du går upp i vikt då du bygger muskler. Nedan så kommer jag dela med mig av de mättekniker jag tycker är bra att fokusera på!
 
1. Ta ett före och efter kort! 
 
2. MÄT! Mät över bröst, lår, midja, armar och höfter, cm är viktigare än kg...
 
3. Räkna ut ditt body fat. Det finns sådanna små fina verktyg som man mäter kroppsfettet med (jag äger själv ingen :( ) Annars finns det många andra allterntiv till att räkna ut det, bara googla. 
 
4. Kolla hur du känner, sover du bättre? Lugnare? har du mer energi? Känslan av att vara mer positiv och lycklig? 
 
5. Hur ser din hy ut? Precis som för en rökare som har lite mer grå hy och när hen slutar blir den finare. Ifall du äter mer varierande och hälsosamt kommer du även märka att din hudon ändras. 
 
Och mitt sista mätinstrument (som jag använder varje dag)
 
6. Träningen, det lättaste sättet att mäta framgång är oftast genom din träning. Snabbare, starkare och smidigare. Hur många armhävningar kan du göra? Hur långt kan du springa? Vilka vikter använder du idag? 
 
Jag arbetar efter schema, jag har ett fit test schema som jag för 1 gång var 3 vecka. För att mäta mina framsteg i vad jag har blivit bättre på! 
 
Bilden är ifrån en av mina favoritbrudar som jag följer på instagram, hon är inspirationskälla nr 1. Här ser ni även makten av muskler, vill du hellre väga 56 än 62 när du ser bilderna? 21 and over

Har sagt att jag ska kolla på denna filmen ett tag, men det har icke blivit av. Så nu har jag strax kollat klart på den.Den kommer få 2,5 av 5 toasters. Den är sevärd men inte speciellt bra. Det är lite som project X..men de sista 30 minuterna var roliga. 
 Rökfri?

Att sluta röka är absolut inte det lättaste! Jag kommer ihåg när jag var runt 14, då sa jag till min föräldrar att "jag kan sluta precis när jag vill" eller? Igår var jag rökfri fram tills kvällen, runt 22 tiden. Jag tog några bloss, men kände faktiskt att det inte var speciellt gott. Anledningen till att jag tog dem tror jag var för att jag hade sagt dagen innan att nu slutar jag! Redan där har jag satt upp en gräns som säger, du får inte röka. Att göra det är som att sätta sig på diet och säga jag får aldrig mer äta godis. När du väl har ställt in din hjärna på att du "inte får" blir det dubbelt så svårt att sluta, enligt mig. Jag är en latrökare i vanliga fall, jag röker någon gång då och då när jag orkar. Så jag kände att om jag kan tänka att jag får gå ut och ta en cigg ifall jag vill, så ska jag göra det. Men normalt sett på en dag röker jag runt 10 cigg, igår rökte jag 4. Idag har jag sparat en till mitt kaffe, då jag känner att jag vill gärna ha den. Men jag tar bort alla andra onödiga som man bara tar, för att ta. Aja nu får jag peppa mig själv. Tjo
 
 Skolavslutningen

Tänkte jag skulle lägga upp lite bilder ifrån skolavslutningen, så för er som vill glo, feel free. 
 
 
 
 Dagen i all ära

Idag så har det varit en halvstressig dag, jag har varit på systemet (3 gången på 2 dagar) de måste tro att jag är dum i huvudet eller något. Hookade up med Mattis, Ka, Johannes, Emil och Dejan. Vi bestämmde oss för att köra till lillasjön, då anna och Isabelle ville det. Men det fick bli mjälen tillslut. Efter det kördes jag hem, så då tränade jag min bum bum workout, insanity ligger på hyllan..igen. Men jag är starx klar med hela vekan. Ska bara kläma in cardio och muskel träning, så typ en timma på morgonen! Fuck yee. Sedan är det ös resten av dagen. Nu ska jag sova FRED
 
 
 
Nåra små bilder.
 Devious Maids

Min nya favorit serie är Devious Maids, gjord av skaparna från Desperate Housewives. Galet bra och helt i rätt tappning. Idag så har vi varit på lägenhetsvisning, hur vacker som helst! det tråkigaste är att den inte har någon balkong. Annars är den perfekt. Efter det begav vi oss till Dressmann för att köpa ny väst till Johan, sedan kicks och systembolaget. Efter det så var det träning som gällde, ofc, cardio och mage. Imorgon så kommer jag att fixa klart allt i tältet, lampor ska hängas upp, dekorationer skall fixas, spellista, popquiz, tipspromenader mm. Aja godnatt!
 
 Ny lägenhet?

Läget allihopa? Själv så är jag icke trött, trött, inte typ kan inte förklara. Sedan är jag nog hungrig med, jag vet inte, jag hade tankar om att jag skulle sova nu, om jag inte hade råkat somna i 2 timmar innan, så har inte käkat sedan lunch = ASARG PAULINA! I övrigt så sitter mannen och kollar på Starcraft finalen som går på Dream Hack. Sedan så har vi även ringt för att kolla på en lägenhet som ligger i Tellushuset, ända nackdelen är att lägenheten inte har balkong, annars är den superfin. I övrigt har jag inte gjort något speciellt kul, planerat Johans födelsedag, ska hämta tält och bord imorgon. Kommer bli ös!
 
Tjo
 
 Massa bilder!

Jag tänkte att jag skulle kasta upp lite bilder, har varit ganska dålig på det, både gällande mina tråkiga klädval och all annan skit som jag gör! 
 
 
jag bakade superbrownies till mina pöjkar på jobbet, mycket uppskattat, dagen innan så hade jag med mig chokladbollar. 
 
 
Jag har slutat helt med sötsaker, så mina fruktskålar är fulla med frukt, riskakor och rawfood kakor. Och jag älskar det! Bästa jag gjort. (Nötter med)
 
 
Jag svettas på som aldrig förr! Sedan jag gjorde mig mentalt redo för Insanity så har jag dött innombords (i hela 2 dagar) Men jag älskar det!
 
 
Jag kör stenhårt på näringsrik mat, och testar mina smaklökar till dess gränser (Nej ägg på en macka är inte så jävla speciellt) men kan för faaan inte ta kort på allt jag äter, vore skittråkigt. 
 
 
en sista bild på mig idag, var väldigt trisst.Och så var det den förbannade sköldkörteln

Okej, nyss hemkommen ifrån sjukhuset, skulle ta 10596040 prover för att få fram orsaken till alla mina förkyldningar. Troligtvis har jag en sköldkörtel som spökar, ska bli intressant att se. Glömmde min jacka på jobbet (skitarg) så måste hämta den. Nu ska jag träna, är inne på min andra dag av Insanity, och jag hatar mitt liv för att jag valt detta program, men jag behöver pumpa upp min träning, så kör hårt!
 
 Urnsättning

Igår hade vi urnsättning för farfar, det var väldigt fint och gick smidigt. Lite jobbigt  att man inte fick sova och när jag väl kommer hem så inser jag att mitt Dead Space 3 var klart...så då vore det ju synd att gå och lägga sig innan man hunnit spela...lite. "Jag ska bara spela första banan" eller.
 
Så efter ca 1 timmas spelande så gick jag och la mig, sov tills 21 och sedan gick jag på hemlig upptäcksfärd. Nu ska jag käka lite, sedan sova. Min förkyldning har absolut inte blivit bättre, enbart sämre. Men jag har ingen feber, så är ganska glad ändå.
 
 Untss, Untss, Untss förkyldning.

Jodå visst har man gått och blivit dunder förkyld igen, för det hade jag verkligen längtat efter. Det roliga är att jag har ändå symptomen som kommer vid slutet av en infektion, sååå får hoppas att det ger med sig efter någon dag! Tappade lukt-/smaksinne idag med, astråkigt att äta då! Nu ska jag strax åka till jobbet, enbart sex timmar idag, känns skönt. Sedan åker jag och mannen till Lessebo vid 10 typ för att gå på min farfars urnsättning. Blir säkert fint. Tjo
 
 
(Fin gammal sketbild från förra året)
 Du ljuva träningsverk

Aaa, det enda som jag nästan aldrig får, träningsverk. Idag är den grym, mina ben är som gele PLUS att jag känner mig pissig, gjorde det igår med. Trodde jag skulle vara klar med infuensor och förkyldningar efter jag hade varit så himla sjuk. Dock så kan det tydligen vara en biverkning av botoxet, man kan få influensaliknande symptom. Min vagel i ögat börjar att försvinna med, tack gud. Har aldrig haft en vagel i hela mitt liv och så får jag en på mitt vänster öga 3 dagar senare försvinner den, sedan får jag en på höger ögat..lyckat. 
 
Men igår var jag och köpte en kräm som är för inflammationer i ögat, sedan gick jag och köpte nya glasögon = jättesnygga, så nu ska jag nog enbart bi en glajjnörd. Aja nu ska jag ner och jobba. Tjofräs
 You want my legs!

Okej det var kanske att överdriva, att bara "ta" mina ben vore inte snällt. Men snäll som jag är så ska jag dela med mig av några youtube tränings videos som jag kör 2 ggr i veckan. Detta är enbart för benen, men det är liiite kondition i dem också. Enjoy
 
 
 
 
 Jag, jogga?

Usch heee, vädret är underbart men jag är på någe dåligt humör. Vet ej varför, vaknade på fel sida? Inte fått i mig tillräckligt med kaffe? Började köra min magträning som står glatt på schemat men blev så jävla sur av någon anledning så drog ut och sprang ihjäl mig...typ..(??!) Aja ska dra till min kära mor strax, vi ska ut till Lagan och äta lunch hos Maggan. Nu duschen!
 snart examen!

Jahopp då var det måndag igen! Denna dagen har gått fantastiskt bra, förutom under redovisningen som vi hade i skolan idag! Aja man får vara glad så länge man lever. 
Efter skolan åt jag och Geja sushi hos mina föräldrar, drack kaffe och hade det trevligt. När jag väl kört hem denna fina damen så tränade jag i en 50 minuter, om jag tog i elle? 500 kalorier drog jag. Efter det fick det bli ett fett lass med kvarg, jordgubbssylt och rolig light. 
 
Sedan ner en runda på stan, typ 30 minuter innan de stänger. Hem, tvätta, städa och diska. Okej jag ska inte ta åt mig all äran, Yoan diskade...
 
Nu, ett glas vin och tomatsoppa kungligt.