Är mineralpuder verkligen dålig för akne hud?

Okej är det inte på tiden att vi spräcker denna myten nu? För ett bra tag sedan så blev det sjukt populärt att använda mineralbuder, gärna I.D om plånboken tillät. Men sedan började man höra att man tydligen inte skulle använda mineralsmink ifall man hade akne som jag har. Då de små kristallerna i pudret tydligen skulle påverka aknen och göra den sämre. Jag har alltid bestridit detta som ett falsk påstående då det inte finns någon bakgrund på att det fakstiskt skulle vara så! Men läs om det längre ner i inlägget.
 
Det positiva med mineralsmink är att det inte inehåller några oljor, vilket är bra för folk med både akne och de som har mycket porer eller fet hy. De flesta mineralpuderna innehåller inte heller kemikalier eller doftämnen som ofta retar hyn. FACT. Så tekniskt sett skulle mineralsmink vara det bästa för oljig, porig och akne benägen hy. 
 
Jag har googlat som en jävla tok för att hitta påståenden om att mineralsmink skulle vara dåligt och det är fan inte lätt då alla verkar älska det! 
 
De som jag skulle vilja påstå orsakar en dålig hy när du använder mineral smink är för att 1, du bortstar in sminket fel och alldelse för hårt 2, du sköter inte dina tillbehör. 
 
Den troligaste orsaken är att man borstar sminket fel, och absolut har du då en torr känslig hy så är det inte så jävla skönt att gräva upp den med en hård borste, då anser man det lättare att arbeta med en foundation som innehåller massa skit men med en mjuk borste. Problem löst och vi kan skylla gårdagens akne anfall på att vi bara skulle testa lite id puder. 
 
En annan sak är även att man bör kolla vad ditt mineralsmink innehåller. Nu går vi tills dessa mytomspunna kristallerna som alla tjabbar om. Dessa heter på klarspråk mica och finns i nästan allt minrealsmink. Mica är pigmentet i era olika pudern för att förtydliga det fullt ut. Det är detta som kan reta en acne hud OM DU PÅ NÅGOTVIS ÄR ELERGISK MOT DET. Sedan så finns det massor av mineralpudern på marknaden som inte innehåller detta ämne, även om det är ett ämne som praktiskt taget måste ingå. 
 
Så man kan klart säga ett det finns ett ämne som gör att du med akne inte ska använda id smink men då ska du helst vara allergiskt emot det också. tycker detta är lite för klent för att vara ett bra svar till varför id eller annat mineralpuder skulle vara dåligt för hyn. 
 
Men för all del, skriv gärna vad ni anser om mineralsmink! 
 
Fred ut.
 
 
 
 
 
 


Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: