Så jävla mätt!

Hej på er!
 
Jag är så sjukt mätt just nu! Käkade så mycket och för snabbt men det blir lätt så när man kommer från gymmet dö hungrig! Jag var verkligen sugen på allt med! Toast, jordnötssmör, banan, bönor, bönpasta, gröt you name it! Kan säga att det blev bönor och toast. Låter så sjukt engelsk vilket det säkert är, palla googla. Så otroligt lätt att göra och så gott! 
 
Jag är otroligt glad i bönor i alla des former, vanlig (råa), stora vita gärna, baked beans (i tomatsås) och aa praktiskt taget allt med bönor. 
 
Idag var det min vilodag aka HIIT. Det var 30 minuter på löpbandet och som jag sprang, eller aa HIIT:ade?! Jag tycker dock det är sjukt tråkig, men nödvändigt. Sedan kom mamma ner så jag fick träna henne också. Så sjukt härligt pass och dagens citat ägnar jag till henne. Jag känner mig som en häst: Ewa.  Vi körde intervaller, allt ifrån hopprep till squats vilket hon hatar. MEN om man ska åka på semester om 14 dagar får man jävla ligga i. Så vi körde en övning som är när du har ett band/sele runt dig och så håller jag i två hantag som är fästa i gummisnören till denna selen, så hon ska springa så långt hon kan med höga knän- jag står bakom och håller emot. Sjukt roligt! 
 
 idag kände jag mig lite som Kylie Jenner...
 Crosstrainer och jordnötssmör

Shit vilken skitdag det har varit idag på jobbet! Har nog aldrig varit med om dess like! När jag väl kom hem runt 18.30 så tyckte jag att min cross som står i vardagsrummet frestade mig lite..så jag bestämde mig för att köra ett 30 minuters pass medans jag kollade på kvinnor som mördar. Fattar inte människor? Orka döda någon bara för att man ligger med samma kille, come on liksom? SALT, nypa salt.  
 
Efter passet blev det även 10 min mage och stretch. Insåg även nu när jag skulle käka efteråt att jag äter väldigt mycket jordnötssmör..det går ju för fan åt burkar i mängder, konstig att jag gått upp 2 kg?! Kanske ska sluta trycka jordnöttsmör och reeses peanut butter cups?! Mmm peanut butter cups... 
 
Btw, jag älskar bröd med frukt i. Har alltid gjort skulle bara nämna det!
 
 
 
 Morgon Cardio är den bästa cardion

Hej på er!
 
Just nu sitter jag på jobbet och pysslar med pappersarbete. Vilken kvinna! Var uppe idag vid 06.00 för att hinna med min träning. Tycker ändå att jag är så morgonpigg att jag kan lika gärna träna på morgonen. Sagt och gjort, 06,15 var jag nere på gymmet och körde biceps, triceps. Vilken kontakt jag fick! 
 
Idag hade jag även med mig mina aminosyror från fitnessguru, 1 de smakar fantastiskt, 2, jag tycker de är 100 ggr bättre än deras pwo. Testade one power igår men blev ganska besviken. Visst att det sticker i händer och läppar men vafan hjälper det mig ifall jag ändå inte pallar springa? Kände mig mer ur form än någonsin. MEN kan ha varit som så att jag var dödens trött sedan innan, jag menar verkligen TRÖTT.
 
Pass!
 
30 min crosstrainer
 
Biceps & Triceps 
 
Barbell Curl 4x12
Dumbbell Hammer Curl 3x12
One-arm Preacher Curl
 
Cable Pressdown 3x12
Close-grip Bencg Press 3x12
Cable Overhead Tricep Extension 3x12
 
 
 
 
 
 Annabelle

Hej på er!
 
Nu har jag precis kollat klart på Annabelle, jävla skitfilm. Alla hypade den så mycket så jag var aspepp inför den! Jag älskar skräckfilmer men har verkligen inte sett några bra på senaste. Den sista var The Conjuring, sjukt bra. Och med tanke på att det har med samma docka att göra så hade jag förhoppningar, men enligt mig var det en big waste of time. Hände inte ett skit i film, max 3 jumpscares sedan var resten bara bajs. De hade verkligen inte behövt att göra denna filmen...
 
Sedan så ska jag inte rata den för mycket, för filmen är bra gjord och skådespelarna är bra, jag menar vem gillar inte Annabelle Wallis (komiskt) och Alfre Woodard. 
 
 
 Ramp up your results!

Hej på er! 
 
Just nu så sitter jag och käkar nudlar och funderade på vad jag skulle skriva om, när det slog mig! Jag tänkte att jag skulle förklara lite lätt om olika träningstekniker! Fan vad rolig jag är ikväll!
 
Olika styrkestartegier...för att bygga muskler naturligtvis! 
 
Vi är sjukt medvetna om att vi måste stryketräna för att hålla oss starka, hälsosamma och jada jada. Men hur ska man köra? Dropset? Pyramid? Superset? Det finns en hel del olika att välja på, så jag ska försöka bena ut vad de olika betyder!
 
Teknik nr1. Dropset
Dropset används mestadels när man vill schocka musklerna för att bygga muskelmassa.  
 
Så hur funkar det? 
Precis som det låter! Börja med att köra 10-15 reps eller tills du inte orkar mer, efter det går du direkt till en lättare vikt ( ca 25%) lättare och repetera övningen. Sedan kör du en tredje gång utan att vila emellan. 
 
Det man kan tänka på är att när man arbetar med dropset så är det bäst att köra basövningar och att hålla sig till "lättare" kroppsdelar (muskler). Man kan köra typ biceps curls och shoulder press . 
 
Ex
1 set 15 reps 15 kg
2 set 12 reps 12 kg
3 set 10 reps 10 kg
 
Teknik nr 2. Pyramid
Används för att bygga lena muskler. Pyramid träning tvingar dina muskler till att anpassa sig till olika vikter under varje set. 
 
Hur funkar det?
Börja med en lättare vikt och så gör man många repititioner. Vila mellan 45 sek och 1 min och på nästa set så höjer du vikterna lite samtidigt som du minskar på antal reps. 
 
Tänk på att du bör gå för 3-4 set av varje övning och så höjer du din vikt med ca 10% per gång. 
 
Ex om du kör barbell squats
1 set 20 reps 55 kg
2 set 15 reps 70 kg
3 set 10 reps 80 kg
4 set 6-8 reps 90 kg 
 
Teknikn nr 3. Superset (min favorit)
Bästa tekniknek if you want to get your shit done in shortest amount of time! 
 
Ett superste är när man parar ihop två olika övningar som du kör varierande på med så kort vila som möjligt mellan. 
 
Tänk på att det finns två olika typer av superset Aonist superset som betyder att man över samma muskelgrupper ex lat pulls varierande med cable rows (båda övar era lats). Detta är skitbra ifall du verkligen vill gå in på en specifik muskel. 
 
Antagoniskt superster är när du övar motsatta musklegrupper ex leg extensions för era quads (framsida lår) tillsamans med leg curls för hamstrings. Detta funkar bäst när ni försöker maximera er tid inne på gymmet. 
 
Ex på agonist 
Tricpe rope extension med close grip pushup. 1 set (pusup) så kör du 15 resp och när du sedan är klar med dem går du över till tricep och kan köra lite tyngre vilket betyder att du bara kör 12 resp. 
 
Ex på antagoniskt 
Weighted lunges med barbell shoulder press. 1 setet kör man 15 reps, under andra setet kör man 12 då man ska höja sig i vikt. 
 
Detta var allt för mig tack och hej! Hoppas ni lärt er något nytt
 
 
 Svenskt kosttilskott (gammalt inlägg)

Gaah! Hej på er! 
 
Har precis lagt en order på svenskt kosttillskott som tyvärr inte innehåller något roligare än ett par nya träningshandskar ifrån Better Bodies och massa questbars (mums). Har däremot beställt lite saker ifrån gymgrossisten med! 
 
Idag på morgonen var jag och lagade ett hål i min framtand, det gick kalas bra men kan dock inte påstå att det är skönt att ta bedövning i överläppen...men det gick så fort så!  
 
Har även suttit och sucktat över Tanner Foust, fyfan vad snygg han är dör liksom lite innombords! Lätt mitt nya frikort! 
 
 
 
 Addicted to sweat review

Hej på er!
 
Gud, man blir så sjukt trött av att springa fram och tillbaka när man jobbar i affär! Var faktiskt pigg hela eftermiddagen fram till typ 16.30 då började jag bli ganska seg. Hade ett planerat axel och bröst pass på gymmet men var så sjukt jävla osugen på att dra ner så jag tränade hemma. Körde addicted to sweat av hard candy som jag pratade om igår! Det är Madonnas tränare Nicole Winhoffer som är instruktör och det ska tydligen vara aa så som Madonna tränar. Jag fattar varför hon är fit. Började med att köra dvd som heter Dance, get wet- och det var jag när den var klar. 
 
Det är 3 st olika danser som är uppdelade på 10 minuter var. Det absolut bästa är att Nicole är så sjukt lik Tracy Anderson (kanske är för att hon var en föredetta elev) vilket gör att jag älskar denna typen av dans. Det är hög intesitet (du hoppar HELA tiden) men detta var liksom ett stor lyft från Tracys dans dvd. Hon går igenom mycket bättre, men ändå inte "för länge" utan man dansar samtidigt. Jag avskyr dansdvder som går igenom allt i typ 50 minuter innan man ens börjar dansa med musik. Så efter 30 minuter var jag död! 
 
Andra dvd jag körde heter Jawbreaker Chair, Dripping wet- Sanning, jag trodde jag skulle mörda henne efter halva passet. Som nämnt ovan, jag är van vid high reps efter alla TA träningar, jag är också vad vid att träna med stol (vilket jag tycker är skitkul) men som sagt detta var snäppet värre..ibland. Jag gillar dock TA upplägg mycket bättre under "tonings" dvderna, känner att jag får in mycket mer av de muskelgrupperna jag vill öva än vad jag gjorde under denna dvd. Men om jag var trött i benen efter allt jävla upp och ner på stolen! Trodde ett tag att jag skulle ha sönder den...så 60 minuter och 500 kcal senare var jag asnöjd och astrött i benen! 
 
Summa kardemumma, detta är absolut en serie jag kan se mig köra 1 gång i veckan som cardio.
 
Fred ut! 
 
 
 
 Coolio

Hej på er!
 
Idag har det varit en ganska hektiskt dag, som det brukar vara när man jobbar på skoaffären. Mycket kunder aka mycket springandes. Hade ställt klockan på 07.30 för att gå ut och gå en runda på morgonen, men sov in till 08.15. Var från skoaffären vid 19.15 och tänkte då träna hemma för att jag orkade inte dra ner till gymmet, MEN då är svärfar här och han har inte gått ännu. 
 
Tänkte kört Madonnas träningsvideo Addicted to sweat, det är en tränings dvds serie helt i min smak! Älskar den typen av träning. Dock så hatar jag att vi bor på tredje våningen och jag måste ta hänsyn till de under mig och jag kan inte påstå att jag har jätte många tränings dvd som håller hög puls fast låg intesitet. Drygt 
 
 Somnade i tvättstugan

Hej på er!
 
Bloggandet har varit dåligt då jag inte haft lust att blogga. Idag är det söndag och igår tog vi det lugnt. Det var den årliga mustchfesten som vi brukar gå på, men igår blev det inget! Idag så har vi tvättat, städat och avslutat kvällen med vin och bingolotto. Kan säga att när jag var nere i tvättstugan för att hänga upp min tvätt så var den inte färdig när jag kom ner. Fick då ett plötsligt trötthetsanfall och tänkte att jag ska bara blunda lite och sedan kommer tvätten vara klar. Sagt och gjort! När jag vaknade var tvätten klar och klockan visade att jag hade somnat till i 15 minuter! Skönt att ligga och sova i tvättstugan när maskinerna går på max! Som min bror sa, hobo-parro. 
 
 
 
 Kayla itsines

Hej på er! 
 
Så klockan är nu strax 23 och jag ska gå och lägga mig! Dagen idag har varit väldigt speedad..känns det som? Vaknade vid 9 tiden, kick upp och gjorde fruskot, toast på surdegsbröd och chaite (dödens gott). Kom då på att jag hade missat att jag skulle träffa Pia på morgonen idiot. Så jag slängde i mig frukosten och körde ut till Pia för att dricka kaffe och bara bubbla. 
 
Efter det drog jag till gymmet, körde in LISS Low intenisty steady state cardio och glodde på en serie samtidigt, tiden gå fan så mycket snabbare då. Efter det blev det mage och cardio i ca 15 minuter sedan pallade jag inte mer. Körde hem och käkade lite för att sedan dra till Intersport, köpte en ny yoga matta och ett par träningsbyxor. När jag kom hem så bytte jag snabbt om och drog ut på en 5 km lång power walk med Pemmis och efter det gick vi på stan. När jag kom hem så tog jag en 30 minuters power nap innan jag skulle ner på gymmet igen. 
 

Träffade upp mina kunder och så körde vi total body aka både över och underkropp. Kalasbra pass! Kan ju säga att jag landade på -1000 kcal idag enbart för träning. Tur att jag ätit massa mat och en hel påse godis med...Tummen upp! 
 
 
 
 
 
 And im back

Hej på er!
 
Kan säga att jag verken har haft tid eller lust att blogga under en tid nu då jag och min sambo har flyttat till nytt läge! Lägenheten är underbar men det står flyttlådor överallt ändå...
 
Nu har jag nyss varit nere och tränat tillsammans med Pemmis, det var ett kanon pass! Tidigare idag på morgonen var jag även hos min barnmorska och tog ut min P-stav. Det gick hur bra som helst, kännde noll och tog mindre än 4 minuter. Fattar inte varför alla hetsar upp sig över det? Sedan har jag fått så otroligt dålg hy av min p-stav att jag nu gått över till p-piller. Fick Yasmin utskrivet men sitter nu mest livrädd då jag ENBART läser dåliga saker om dem. Är det ingen som har något positivt att säga om yasmin? Är det inte att man får blodpropp, migrän eller panikattacker så är det noll sexlust eller en brinnande underliv typ...fuck that shit. Ge mig pepp?